Дизайнерката Евгения Борисова прави парфюми по зодии! (виж тук)

Невероятна идея хрумна на дизайнерката Евгения Борисова. А именно – да създаде парфюми, съобразени с всяка една от зодиите.

“Астрологията и Ароматерапията винаги са имали тясна връзка помежду си и Зодиакалния ви знак има голямо въздействие върху аромата, който ви привлича. Затова си помислих дали не бих могла да създам още една линия парфюм според зодията ви!?

ЗОДИАК с имената на 12 – те зодии?!

 

Бихте ли искали да разберете как ухае вашата зодия и как биха действали конкретните аромати на вашето здраве, настроение и психика?
Ароматерапията увеличава своята популярност като средство за алтернативно и многопрофилно лечение.

Хората започват да търсят нови и нови начини за да се избавят от стреса и да бъдат в пълна хармония с тялото и ума си. Дори сега по време на корона вируса много лекари препоръчват да се тренират рецепторите с аромати за да се запази обонянието.

 

Моята сестра частично изгуби обонянието си още през март 2020 и в Германия и казаха да тренира обонянието си с различни аромати

А какво ще кажете за парфюм според зодията? Какво по добро от това? Всеки има уникални черти на характера и физиката, които според астролозите се базират на неговата зодия. Някои хора харесват определен аромат, а други не?
Това има своето обяснение в точно тези зодиакални черти.

 

Зодиите ни са разделени на четири основни групи, на четирите природни елемента-стихии – земя, въздух, вода и огън. Това са и четирите нива на съзнанието.

Въздушните знаци символизират мисленето, водните – психиката, огнените се отнасят към света на виталното, а земните, по подразбиране, към Майката Земя. Всяка група от зодии има своите предпочитания спрямо ароматите, и това е доказано от астролозите.

През 17в, Николас Кълпепър– учен занимаващ се с хомеопатична медицина, който пише няколко книги с факти за билките и зодиите, приписал на всяка планета по едно растение и направил класификация за определяне на аромата според зодията.

Ако знаем кой аромат съответства на зодията ни, много вероятно е да постигнем максимална наслада и полза от него.

Аромати за Въздушните знаци: сандалово дърво, тамян, бор, кедър

Аромати за Водните знаци: всички цветни аромати, като гардения, теменуга, жасмин, роза, иланг-иланг

Аромати за Огнените знаци: тук на власт са подправките и екзотичните аромати– амбра, канела, бадем, мускус

Аромати за Земните знаци: пачули, лавандула, лимонена трева, ванилия, кокос”, сподели Евгения Борисова.

[ux_products]